Fibromyssage

Wij starten altijd met een intake gesprek. Hierna zullen we jou ‘plaatselijk behandelen’ én/of masseren. Hierbij gaan we samen met jou op zoek naar waar je pijn vandaan komt en/of zich situeert, en tegelijk zoeken we samen naar je pijngrens.

Deze massage is afgestemd op de “tender points” of de gevoelige plaatsen op je lichaam, in combinatie met de besproken klachten die jij ervaart. In de Fibromyssage zitten ook behandelingen vervat van uit de TCM (Traditional Chinese Medicine).

Fibromyssage heeft 3 hoofddoelen :

  • Fibromyssage voor een goede nachtrust
  • Fibromyssage tegen pijn
  • Fibromyssage tegen hoofdpijn

Welk van deze doelen wordt aangepakt, wordt tijdens een eerste consult besproken. Meestal zal het, het doel zijn waar je het meeste last van hebt. Gedurende de behandeling kan het plan uiteraard bijgesteld worden. De frequentie van de massage zal verschillen per persoon. Een fibromyssage kan héél intensief zijn, en kan erg gevoelig zijn, vandaar dat de behandeling langzaam wordt opgebouwd en maximaal 45 minuten duurt.

Tot nu toe waarderen een aantal fibromyalgie-patiënten onze massage. Naast het genieten, ervaren ze ook de weldoende verlichting van pijn.

Praktische informatie

Duur
De massage duurt 30 tot 45 minuten, aangepast aan jouw situatie.

Prijs

  • 40 euro

Boek deze massage.
Bekijk de volledige prijslijst.

Ter info, iets over fibromyalgie

Fibromyalgie is een weke delen reuma, ook FMS genaamd. Het is een chronische en slopende aandoening met een onbekende oorzaak. Klachten zijn vooral ernstige pijnen in de spieren, ligamenten en pezen.

Fibromyalgie komt naar schatting voor bij 2 tot 5% van de bevolking. 80 tot 90% zijn vrouwen tussen 35 en 60 jaar, maar fibromyalgie kan ook voorkomen bij ouderen, bij kinderen, jonge volwassenen en mannen.

Jarenlang werd verondersteld dat fibromyalgie een psychosomatische aandoening was. Gelukkig is de medische wereld nu  zo ver dat men weet dat deze ziekte een storing is tussen het centrale zenuwstelsel en de pijnsignalen. De pijn die op verschillende manieren ervaren wordt door de patiënten is zeer uiteenlopend, zoals knagend, bijtend, uitstralend of brandend. Ook de andere symptomen kunnen erg variëren; van slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelend gevoel in handen en voeten, duizeligheid, tot zelfs ernstige migraine, enz.

Elke fibromyalgiepatiënt is zeker gebaat met pijn- en stressverminderende behandelingen, ondanks de uiteenlopende  symptomen die van patiënt tot patiënt kunnen verschillen.

Ontmoet jezelf in lichaam en geest